Udruga za prevenciju,rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih ovisnika o drogama
Header

ČLANOVI UDRUGE, obavljaju sezonsku sjetvu i pripremu nasada za zimsko razdoblje

November 20th, 2012 | Posted by admin in Vijesti

Vrijedni članovi i korisnici naše udruge u okviru poljodjelskih aktivnosti na poljoprivredno-gospodarskom sklopu “BRISTOVAČA” u Valturi nemaju radne stanke tijekom godine. Povremena izmjena polaznika edukacije i onih koji su već savladali vještine rada sa specifičnim poljoprivrednim kulturama, omogućuje da se nasadi lavande, maslina, voćki i raznog povrća dobro održavaju i njeguju.

Ubran je i prerađen za suvenir vrećice lavandin cvijet (prvo branje), ubrani su prvi plodovi maslina i smokava. Istina ljetne vrućine nanijele su štete nasadima trešanja, maslina i smokvama (što će se upravo narednih dana nadomjestiti novim stabljikama).

Uređuje se i održava čitava gospodarska površina, a uređuje se i prva faza gospodarske zgrade uz puno truda i rada. To podrazumjeva primjenu stećene edukacije u aktivnostima, poljoprivrednih, građevinskih, obrtničkih radova te preradu i izradu proizvoda od lavande i različitih suvenira.

U povrtlarstvu  zasađene su sadnice zimske salate, crvenog radića, bijelog i crvenog luka (kapula), češnjak, od kojih će za neke berba započeti za koji dan.

Članovi Udruge i Uprava mogli bi razvijati još neke korisne aktivnosti, nakon čega bi se poneki član – korisnik mogao i uposliti ukoliko bi se pribavila još neka FINANCIJSKA POTPORA za isplate sezonskog rada u biljogojstvu ili naknade.

Toliko u ovim vijestima o tekućim aktivnostima članova udruge UZPIRO-CRO PULA. 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.