Udruga za prevenciju,rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih ovisnika o drogama
Header

Predstavljanje aktivnosti udruge, građanima za vrijeme Uskršnjih blagdana

April 2nd, 2013 | Posted by admin in Vijesti

Lijepo je bilo već po drugi put družiti se sa građanima u centru grada. Iako je malo kišilo, raspoloženje je bilo dobro. Kao što je živo u Klubu UZPIRO, kada se dogovara tko će predstavljati udrugu na štandu i sa kojim starim i novim aktivnostima-proizvodima, tako je lijepo čavrljati s građanima koji svakim susretom postaju sve znatiželjniji. Ovaj puta smo se predstavili i sa našim lukom, koji se konzumira uz Uskršnju janjetinu, slasno. Uzgojen je na poljima Stancije Bristovače kod Valture, na potpuno ekološki prirodnom zemlčjištu kojega su članovi udruge mazili i pazili, gnojenjem stajskim gnojem i okopavali svojim manualnim radom.

Velik je doprinos novih zakonskih mogućnosti za sve one koji žele nešto naučiti o poljodjelstvu pa raditi i nešto zaraditi. Dozvoljavaju to novi ugovori o sezonskom radu u biljogojstvu koji se sklapaju sa našim članovima. Godišnje se na ovakav način može raditi najviše 90 dana, ali se djelatniku na koncu godine provedeno vrijeme rada upisuje u radnu knjižicu, a tijekom rada Udruga mu plača i doprinose. Odlično, zar ne samo kada bi bilo dovoljno novaca za isplatu znatno većem broju članova udruge, nego što se trenutno može.

Pričali smo već ranije da su članovi udruge zasadili, 1500 sadnica lavande (prvoklasne), 57 stabalca maslina, 31 smokava, 20 trešanja i 15 ostalih autohtonih vočki (pomikaki, šipak, žižule i sl.) Sada teće druga godina nasadima, bilo je već prve godine i plodova, cvijeta lavande, malo smokvica, i maslinica, URRA….vikali smo i veselili se svakom plodu, a nadamo se da ćete se i vi sa nama radovati kad vam na nekom predstavljanju poslije svibnja, lipnja budemo donosili nove, brojnije i raznovrsnije plodove ovogodišnje berbe.

Svakom susretu s građanima se radujemo, ali to ne bi mogli da nas naš Grad Pula i Istarska županija ne potpomažu, naravno u okviru mogućnosti i prilika u kojima se svi zajedno nalazimo.

Uvijek računamo da smo dobar primjer i da će nam se pridružiti još novih članova, a i volontera da brže i lakše naši mladi dođu do boljeg zdravlja, samozaposlenja i zaposlenja. Još koja godina i ako ovako budemo radišni i vrijedni evo nama i samofinanciranja u vlastitoj profitnoj jedinici UZPIRO ZADRUGA ili slično.

Bilo bi nam drago da nam pišete i predlažete lijepe i korisne nove aktivnosti ili druženja, do tada, lijep pozdrav iz Sjedišta udruge u Šijani, Trg I.istarske brigade 12 i naših lijepih i zdravih nasada na Stanciji Bristovača kod Valture. 

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.