Udruga za prevenciju,rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih ovisnika o drogama
Header

Kod Gradonačelnika Pule predstavnici naše Udruge

April 3rd, 2013 | Posted by admin in Uncategorized | Vijesti

Miletić zahvalio članovima udruge UZIPRO na nesebičnom trudu u prevenciji ovisnosti

03/04/13 

U pulskoj Komunalnoj palači gradonačelnik Boris Miletić primio je danas predstavnike udruge za prevenciju, rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih ovisnika o drogama UZPIRO. Predsjednica udruge Katarina Velkova Mešin upoznala je gradonačelnika s radom udruge kazavši, među ostalim, kako su udrugu 2005. osnovali roditelji ovisnika, koji su sa stručnjacima iz Centra za liječenje od ovisnosti prepoznali potrebu završetka postupka odvikavanja i liječenja od uzimanja opojnih droga. „Članovi udruge su liječeni ovisnici koji se više ne drogiraju, ali isto tako i članovi obitelji ili volonteri“, kazala je Mešin, ističući kako

udruga raspolaže uređenim prostorom u Šijani koje služi kao sjedište i mjesto na kojemu članovi polaze radionice suvenira, a na raspolaganju imaju i zgradu i poljoprivredno zemljište u Valturi.

Govoreći o najvećim problemima s kojima se susreću liječeni ovisnici, Mešin je istaknula otežane mogućnosti zapošljavanja: „Uz veliku stopu nezaposlenosti u Hrvatskoj, liječeni ovisnici koji su završili školovanje u društvu su stigmatizirani i teško nalaze zaposlenje, a time i financijske izvore za normalan život bez droge“, kazala je Mešin. Mešin je navela i kako veseli činjenica da se u posljednjih nekoliko godina u Istarskoj županiji broj novih ovisnika o teškim drogama rapidno smanjuje.

„Udruga ima svoj dugoročni projekt aktivnosti koji provodi u fazama, a po potrebi i dopunjuje novim aktivnostima, prilagođavajući ga potrebama njenih članova. U nekoliko godina razvili smo aktivnosti edukacije, kao što su savladavanje vještina rada na računalu, radovi u maslinarstvu i vinogradarstvu, povrtlarstvu i voćarstvu ili pak zidarske i poslove ličenja“, kazala je članica udruge Marica Blašković Krizmanić, dodavši kako članovi udruge čine sve kako bi liječenim ovisnicima o drogama pomogla da lakše održe jaku želju za cjeloživotnim izlaskom iz pakla droge.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je svim uključenima u radu udruge na nesebičnoj pomoći kojoj pružaju liječenim ovisnicima te je napomenuo kako će Grad Pula uvijek i rado pomagati u radu i podržati kvalitetne projekte.

 NAŠI UTISCI
Gradonačelnik Boris Miletić sa svojim suradnicima koji rukovode segmentima u koje spada i problematika udruge UZPIRO -CRO PULA je našem prvom službenom susretu posvetio duže vrijeme nego što smo mogli očekivati, hvala im na tome . O temama razgovora vidljivo je iz članka Gradonačelnika (gore prenesenog). Vrijeme našeg susreta provedeno je u unakrsnim informacijama, tako da nismo ni primjetili da smo sa gospodinom Miletićem i njegovim suradnicima bili punih sat i pola. 

Mišljenja smo da je susret bio koristan kako za Udrugu tako i za Grad Pulu koja je i do sada pokazala interes za mlade koji kroz aktivnosti Udruge žele i trude se poboljšati svoju zdravstvenu i opće – društvenu poziciju i doprinijeti PULI – ZDRAVOM GRADU.

Hvala Vama gospodine Miletić i suradnicima,
znati ćemo cijeniti vaše vrijeme i trud kojim ste nas ohrabrili za buduće aktivnosti i bolji i lijepši život liječenih ovisnika o drogama i njihovih obitelji.

Uprava Udruge  

 

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.