Udruga za prevenciju,rehabilitaciju i resocijalizaciju liječenih ovisnika o drogama
Header

February 18th, 2015 | Posted by admin in Uncategorized

ZNAČAJAN NAPREDAK u pomoći pri zapošljavanju u JAVNIM RADOVIMA!

February 16th, 2015 | Posted by admin in Vijesti

Poticajnim mjerama HRVATSKOG ZAVODA ZA ZAPOŠLJAVANJE za zapošljavanje osoba koje se teže zapošljavaju, a u koje spadaju i korisnici Udruge, već dvije godine za redom u JAVNIM RADOVIMA, zaposlena su 6 korisnika.

Zapošljavanjem na ovaj način znatno se pomaže da korisnici poboljšaju svoj materijalno-financijski položaj, uz to psihofizičko i zdravstveno stanje. Utvrđeno je da ova mjera osim navedenog pomaže smanjenju stigmatizacije kod tih pa i drugih osoba koje su značajno stimulirane da održavaju apstinenciju i da se brže uključe u društvenu zajednicu te u obitelj koja ih je u najvećem broju napustila.

Iako se radi o radu na određeno vrijeme od velike je koristi što se u jednu godinu puno postiže u shvaćanju odgovornosti, disipline, komunikaciji i radnim navikama. Dobra je to priprema za zapošljavanje izvan Udruge pa čak i samozapošljavanje.

Ovo je pored mogućnosti zapošljavanja u sezonskom radu u poljodjelstvu (USP-1), već druga dobra prilika koju koriste treću godinu  korisnici Udruge.

Svi su projekti Udruge uglavnom usmjereni na edukaciju radi zapošljavanja i vraćanja u obitelj do potpune rehabilitacije i resocijalizacije, stoga i zajednica treba i nadalje poticati ovakve aktivnosti koje joj stvaraju zdravije i radno angažirane ljude od kojih mnogi “dižu ruke” !

You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 Both comments and pings are currently closed.